Antena 3 CNN Actualitate Fostul manager al Spitalului Malaxa Florin Secureanu, arestat pentru 30 de zile

Fostul manager al Spitalului Malaxa Florin Secureanu, arestat pentru 30 de zile

Fostul manager al Spitalului Malaxa Florin Secureanu, arestat pentru 30 de zile
10 Dec 2016   •   13:36

Tribunalul Bucureşti a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului director al Spitalului ''Malaxa'' Florin Secureanu, acuzat de DNA de luare de mită şi delapidare, ambele în formă continuată.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie, astfel încât Secureanu va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei. Fostul manager de la Malaxa s-a prelevat de dreptul la tăcere, nedeclarând nimic în faţa judecătorilor.

Florin Secureanu a fost reţinut vineri, după mai multe ore de audieri la DNA. Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale împotriva sa pentru luare de mită şi delapidare. Suma pe care ar fi delapidat-o Secureanu este evaluată de anchetatori la 1,9 milioane de lei.

Procurorii susţin că în perioada mai 2009 - noiembrie 2016, Florin Secureanu a conceput şi a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului.

"Din probele administrate a rezultat că s-au emis facturi pentru un număr de 1.075 zile, ceea ce înseamnă că suspectul şi-a însuşit, în 1.075 de zile, sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totală delapidată este evaluată la 1.944.594 lei, ceea ce reprezintă şi prejudiciul cauzat spitalului clinic Nicolae Malaxa", se arată în ordonanţa procurorilor.

Săptămâna trecută, el a fost demis de la conducerea Spitalului Malaxa după ce Gazeta Sporturilor a relatat că acesta scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi care este dizolvată din vara anului trecut, decontând inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.

Managerul Secureanu i-a cumpărat iubitei sale, alintată "Vrăbi", bijuterii în valoare de 9000 de euro achitate în baza unui contract pentru curăţarea instrumentarului de la Secţia Ginecologie.

Gazeta Sporturilor a prezentat şi înregistrări audio din care reiese că Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, îi înjură şi ameninţă pe angajaţii care sunt practic forţaţi să ţină o contabilitate dublă.


 

 

×
Subiecte în articol: luare de mita delapidare Florin Secureanu
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close