Antena 3 Actualitate Fostul ministru liberal Mihai Voicu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Fostul ministru liberal Mihai Voicu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

20 Iun 2019   •   14:26
Fostul ministru liberal Mihai Voicu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare
Sursa foto: Foto: Agerpres

Fostul ministru liberal, Mihai Voicu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie.

Potrivit procurorilor, acesta a cerut bani pentru obţinerea de funcţii publice pentru diverse persoane.

Sumele erau folosite pentru cheltuielile de campanie, numai că erau încasate fără chitanţă şi cu încălcarea legii.

Acesta  a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, într-un dosar în care este acuzat că le-ar fi solicitat membrilor de partid din judeţul Dolj bani pentru a fi trecuţi pe liste la alegerile din 2012. 

De asemenea, firma Coliseum SA a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 10.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de spălare de bani, activitatea acestei companii fiind suspendată pe o durată de 3 luni. 

Judecătorii au mai decis confiscarea sumei de 133.769 lei de la Mihai Voicu şi Dan Lucian Ştefan Mogoş (câte 66.884 lei de la fiecare), precum şi suma de 156.680 lei de la Constantin Cosmin Enea şi SC Coliseum SA. 

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Potrivit DNA, în perioada ianuarie - aprilie 2012, Mihai Voicu, în calitate de preşedinte al PNL Dolj şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, beneficiind de ajutorul lui Mogoş, şi-a folosit influenţa şi autoritatea determinate de funcţiile deţinute pentru a impune membrilor Biroului Permanent Teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuţii individuale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close