Antena 3 CNN Actualitate Fostul premier Radu Vasile, decorat post-mortem de Traian Băsescu

Fostul premier Radu Vasile, decorat post-mortem de Traian Băsescu

Fostul premier Radu Vasile, decorat post-mortem de Traian Băsescu
04 Iul 2013   •   11:16

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post-mortem pe fostul premier Radu Vasile, care a încetat din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 71 de ani, informează Mediafax.
   
"Pentru contribuţia remarcabilă la edificarea şi consolidarea statului de drept, pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării intereselor României, pentru competenţa şi abnegaţia dovedite în actul guvernării, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit post-mortem Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Cavaler fostului prim-ministru al României Radu Vasile (1998 - 1999)", se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.
   
Decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui Traian Băsescu.
   
Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit în noaptea de marţi spre miercuri. Fostul premier ţărănist suferea de cancer la colon, iar în urmă cu trei ani fusese operat, el tratându-se atât în ţară, cât şi în Isreal.
   
Radu Vasile a fost prim-ministru în perioada aprilie 1998 - decembrie 1999, propus de PNŢCD. Radu Vasile a fost senator PD de Argeş în legislatura 2000-2004, iar în 2 februarie 2004 a fost ales vicepreşedinte al Senatului, la propunerea PD, înlocuindu-l pe senatorul Ion Vela.
   
Cariera sa politică a fost legată de PNŢCD, formaţiune în care a fost secretar general şi membru al Biroului de Conducere.
   
De asemenea, Radu Vasile a fost profesor la ASE.
   
Fostul premier va fi depus joi, la ora 12.00, la Senat. Oricine va dori să-i aducă un ultim omagiu fostului premier va avea acces nerestricţionat.
   
Radu Vasile va fi înmormântat vineri, la ora 14.00, la Cimitirul Bellu Catolic, lângă mormântul fostului lider ţărănist Corneliu Coposu.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close