Antena 3 CNN Actualitate Fostul preşedinte al CJ Buzău Cristinel Bîgiu, condamnat definitiv la cinci ani şi două luni de închisoare pentru luare de mită

Fostul preşedinte al CJ Buzău Cristinel Bîgiu, condamnat definitiv la cinci ani şi două luni de închisoare pentru luare de mită

Fostul preşedinte al CJ Buzău Cristinel Bîgiu, condamnat definitiv la cinci ani şi două luni de închisoare pentru luare de mită
de S.T.    |    16 Dec 2016   •   19:33

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Buzău Cristinel Bîgiu a fost condamnat, vineri, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la cinci ani şi două luni de închisoare pentru luare de mită, sentinţa fiind definitivă.

Cristinel Bîgiu a declarat pentru News.ro că a luat act de decizia instanţei şi va pleca spre Penitenciarul Focşani, unde urmează să fie încarcerat.

”S-a meţinut decizia din instanţa de fond, de la Tribunalul Călăraşi, am luat act şi mă îndrept către Penitenciarul Focşani”, a spus Bîgiu.

Magistraţii Tribunalului Călăraşi l-au condamnat, în 5 aprilie, pe Cristinel Bîgiu la cinci ani şi două luni de închisoare, doi ani de interzicere a unor drepturi şi confiscarea specială a sumei de 45.000 de lei. Sentinţa a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Totodată, magistraţii au decis să prelungească măsura controlului judiciar în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău Cristinel Bîgiu, până la rămânerea definitivă a sentinţei.

Bîgiu a stat în arest preventiv aproape şase luni, începând din decembrie 2014, şi alte două luni în arest la domiciliu. Ulterior, Tribunalul Călăraşi a dispus în cazul său măsura controlului judiciar, ceea ce i-a permis lui Cristinel Bîgiu întoarcerea pentru o scurtă perioadă la locul de muncă, însă în final judecătorii i-au interzis exercitarea funcţiei.

În noiembrie 2015, Cristinel Bîgiu a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close