Antena 3 CNN Actualitate Fostul preşedinte CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a fost eliberat

Fostul preşedinte CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a fost eliberat

Fostul preşedinte CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a fost eliberat
Sursa foto: Foto: Mediafax
20 Iun 2011   •   16:09
Fostul preşedinte CNSLR Frăţia, Maris Petcu, a fost eliberat din arest. Curtea de Apel a admis cererea acestui de eliberare provizorie sub control judiciar, decizia fiind definitivă.

Marius Petcu a declarat, la ieşirea din arest că este un om fericit dar şocat de uşor este să îşi piardă cineva libertatea în România: "Sunt foarte fericit că mă întorc acasă. Calvarul arestării mele a încetat. 82 de zile pentru un om nevinovat este o eternitate. Am să îmi dovedesc nevinovăţia dar aş vrea ca în România să nu se mai întâmple niciodată. Am aflat cât de uşor este pentru un om să îşi piardă libertatea prin jocuri de culise.
 


Sindicalistul va fi judecat în continuare în stare de libertate de către Tribunalul Capitalei.

În acest dosar, Petcu este acuzat de procurorii DNA de luare de mită în formă continuată. Liderul sindical susţine însă că este nevinovat.

În rechizitoriul DNA se arată că, în perioada septembrie 2009 - martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas România, Petcu a primit de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând aproximativ 1.400.000 lei, în schimbul atribuirii către acea societate a unui contract de execuţie lucrări.

De asemenea, pe 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, de la aceeaşi persoană denunţătoare, posesia unui imobil situat în staţiunea Predeal, în valoare de circa 535.000 lei.

Liderul de sindicat a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie pe 24 martie, după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie.


×
Subiecte în articol: Marius Petcu eliberare control judiciar
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close