Antena 3 CNN Actualitate Fostul primar Cristian Anghel va fi eliberat condiţionat

Fostul primar Cristian Anghel va fi eliberat condiţionat

Fostul primar Cristian Anghel va fi eliberat condiţionat
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Ian 2011   •   15:27

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, va fi eliberat condiţionat. Magistraţii Judecătoriei Baia Mare au admis, miercuri, cererea înaintată de fostul edil în acest sens. Cristian Anghel ar putea părăsi penitenciarul pe 18 ianuarie, după finalizarea procedurilor.

Ioan Blăjan, avocatul fostului primar, a declarat, miercuri, că admiterea cererii de eliberare condiţionată a fost un lucru firesc, întrucât solicitarea a fost admisă de către comisia de specialitate din Penitenciarului Baia Mare, unde clientul său îşi ispăşeşte pedeapsa şi era puţin probabil ca instanţa să refuze cererea.

"Concluziile noastre au fost de admitere a propunerii, inclusiv a DNA. Hotărârea devine definitivă, urmând a fi eliberat condiţionat cu respectarea condiţiilor specifice legii", a precizat avocatul Ioan Blăjan, citat de Agerpres.

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Cristian Anghel la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, în martie 2010. Acesta este acuzat de neglijenţă în serviciu şi corupţie, după ce şi-a dat acordul pentru achiziţionarea unui imobil social pentru care Primăria Baia Mare a plătit aproape 550.000 de euro, deşi valoarea de piaţă a clădirii a fost evaluată de experţi la 150.000 de euro.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close