Antena 3 CNN Actualitate Fostul primar de Buftea, Ion Stoica, judecat pentru că ar fi luat mită un autoturism de lux

Fostul primar de Buftea, Ion Stoica, judecat pentru că ar fi luat mită un autoturism de lux

Fostul primar de Buftea, Ion Stoica, judecat pentru că ar fi luat mită un autoturism de lux
Sursa foto: Foto: tuningyourcar.com
de M.Z.    |    24 Iul 2012   •   16:44

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au stabilit, marţi, trimiterea în judecată a fostului primar al oraşului ilfovean Buftea, Ion Stoica, acuzat că ar fi luat mită un automobil Mercedes, informează un comunicat al DNA, potrivit Agerpres.

Stoica a fost trimis în judecată pentru presupuse infracţiuni de luare de mită şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapte care ar fi fost săvârşite în timpul mandatului său de primar.

În acelaşi dosar, a mai fost trimis în judecată şi Adrian Marinescu, împuternicit al firmei Expert Land Services - dezvoltator imobiliar, pentru infracţiunile de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Ion Stoica, în calitate de primar al oraşului Buftea a primit pe 20 decembrie 2008, de la inculpatul Marinescu Adrian, împuternicit al firmei amintite (proprietara unui teren din Buftea), cu titlu de mită, un autoturism Mercedes 320 GL, în valoare de 86.544 euro, în schimbul efectuării unor demersuri legale în virtutea funcţiei.

Demersurile edilului s-au referit la întocmirea/avizarea unor documente preliminare construirii unui ansamblu de locuinţe, în interesul comercial al unei firme private, precum şi la dezvoltarea infrastructurii în zona de interes a dezvoltatorului imobiliar, susţin procurorii.

Concret, demersurile au avut în vedere includerea planului urbanistic zonal (PUZ) al terenului respectiv în planul urbanistic general (PUG) al oraşului Buftea, asfaltarea străzii de acces la terenul respectiv, asigurarea utilităţilor de apă şi canal pentru terenul respectiv în perspectiva construirii unui ansamblu de locuinţe pentru care coinculpatul Marinescu Adrian avea contract de exclusivitate pentru vânzarea locuinţelor ce urmau a fi construite de către dezvoltator.

De asemenea, "în încercarea de a produce probe mincinoase" referitoare la o pretinsă achitare a preţului autoturismului, pe 14 ianuarie 2011, Stoica Ion l-a determinat pe Marinescu Adrian să redacteze olograf şi să-i înmâneze o chitanţă care atesta, în mod nereal, ca acesta din urmă ar fi primit 56.000 euro în schimbul autoturismului.

Documentul a fost depus de Stoica Ion la dosarul penal la data de 2 iunie 2011, astfel încât să denatureze faptele în favoarea sa, au mai arătat procurorii.

Oamenii legii au pus sechestru pe autoturismul în cauză, aflat în proprietatea lui Stoica Ion.

×
Subiecte în articol: Buftea trimis in judecata mita
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close