Antena 3 CNN Actualitate Fostul procuror general Ilie Botoş, care a demisionat în urma scandalului cu Hayssam, numit secretar de stat

Fostul procuror general Ilie Botoş, care a demisionat în urma scandalului cu Hayssam, numit secretar de stat

Fostul procuror general Ilie Botoş, care a demisionat în urma scandalului cu Hayssam, numit secretar de stat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Feb 2013   •   09:38

Premierul Victor Ponta a semnat, luni, decizia prin care fostul procuror general al României, Ilie Botoş, este numit secretar de stat în Cancelaria prim-ministrului, informează Mediafax.

Decizia vine după ce, în urmă cu două săptămâni, Botoş a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să fie detaşat la Cancelaria prim-ministrului. Cererea a fost aprobată de către secţia pentru procurori a CSM, cu unanimitate de voturi.

Botoş este general-locotenent magistrat, procuror militar la Secţia parchetelor militare - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 2 august 2012, generalul Ilie Botoş, fost procuror general al României, a fost numit şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), de ministrul Apărării de atunci, Corneliu Dobriţoiu.

Pe 21 iulie 2006, Ilie Botoş şi-a dat demisia din funcţia de procuror general al României, ca urmare a fugii din România a lui Omar Hayssam (condamnat în lipsă la 20 de ani de închisoare, pentru implicare în răpirea a trei jurnalişti români în Irak).

Fuga lui Hayssam a generat, pe lângă demisia generalului magistrat Botoş, şi demisiile a trei şefi de servicii secrete.







×
Subiecte în articol: secretar de stat Victor Ponta
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close