Antena 3 CNN Actualitate Fostul secretar de stat George Costin, arestat preventiv pentru 29 de zile

Fostul secretar de stat George Costin, arestat preventiv pentru 29 de zile

Fostul secretar de stat George Costin, arestat preventiv pentru 29 de zile
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Feb 2012   •   15:55

Tribunalul Argeş a admis, marţi, propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a fostului şef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, George Costin, reţinut luni de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti, informează Agerpres.

De asemenea, instanţa a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Serafim Cotenescu şi Mihai Bolocan, membri ai unei asociaţii de revoluţionari, reţinuţi în acelaşi dosar.

Decizia Tribunalului Argeş nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor, George Costin, a fost reţinut luni de DNA. Costin este acuzat de organizarea unei reţele de traficare de certificate de revoluţionari.

Potrivit unor surse judiciare, Costin ar fi suspectat de luare de mită. În acest dosar, au fost făcute cercetări de aproximatriv un an, după ce la sediul Asociaţiei "Decembrie 1989 Metrou" din Bucureşti a fost găsită o sumă de bani pe care Costin ar fi primit-o ca mită.

Luni, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a decis ca George Costin să fie eliberat din postul de secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor, după ce secretarul de stat a fost reţinut, în aceeaşi zi, pentru acuzaţii privind infracţiunea de luare de mită.


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close