Fostul secretar general al Guvernului a renunțat la funcția din Executiv pentru politică

de A.M.P    |    14 Sep 2016   •   20:47
Fostul secretar general al Guvernului a renunțat la funcția din Executiv pentru politică Foto: Sorin Chelmu/Facebook

Fostul secretar general al Guvernului Sorin Chelmu a anunţat miercuri că intenţionează să candideze la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

"În primul rând, eu am renunţat la această funcţie care m-a onorat şi m-a responsabilizat în egală măsură. În al doilea rând, am luat această decizie întrucât intenţionez să candidez la alegerile parlamentare de anul acesta. Am decis să părăsesc prim-planul activităţii guvernamentale şi din respect pentru angajamentul actualului Guvern de a se menţine apolitic şi de a nu lăsa responsabilităţile administrative să interfereze cu campania electorală. Este motivul pentru care am ales să fac un pas în spate, astfel încât să pot face unul înainte după acest pas", a declarat Chelmu, la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

El a adăugat că premierul Dacian Cioloş "a înţeles şi a acceptat" decizia sa.

Întrebat dacă mai sunt şi alţi membri ai Guvernului care ar vrea să participe la alegerile parlamentare, Chelmu a răspuns: "Este posibil, dar nu pot să vă dau eu nume, cine şi cum va candida".

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat miercuri că eliberarea din funcţie a secretarului general Sorin Chelmu s-a făcut la cererea acestuia, întrucât a considerat că "trebuie să facă un pas înapoi" din Cabinet.

"Decizia de schimbare a domnului Chelmu s-a publicat în Monitorul Oficial de astăzi (miercuri - n.r.). Din câte ştiu eu, a fost eliberat la cerere din funcţie. (...) A considerat că trebuie să facă un pas înapoi din Guvern", a spus Iolu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Premierul Dacian Cioloş a decis miercuri să îl elibereze pe Sorin Chelmu din funcţia de secretar general al Guvernului.

Parteneri
x close