Antena 3 CNN Actualitate Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, trimis în judecată. Este acuzat că a luat 1,2 milioane de euro mită

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, trimis în judecată. Este acuzat că a luat 1,2 milioane de euro mită

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, trimis în judecată. Este acuzat că a luat 1,2 milioane de euro mită
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Aug 2019   •   12:15

Sorin Blejnar, condamnat în luna mai la 5 ani de închisoare, a fost trimis joi, din nou, în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzat că a luat mită 1,2 milioane de euro pentru a proteja o societate comercială. 

Fostul şef al ANAF este acuzat că, împreună cu alţi şefi din instituţie, în perioada mai 2011-aprilie 2012 ar fi primit sume importante de bani pentru a nu controla activitatea unei societăţi finanaciare. 

„În calitate de preşedinte, vicepreşedinte, respectiv de comisar general adjunct al Gărzii Financiare, inculpaţii Blejnar Sorin, Comăniţă Viorel şi  Florea Sorin au primit sume de bani de la un om de afaceri, prin intermediari, pentru ca, în schimb, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, cei trei inculpaţi să protejeze activitatea nelegală desfăşurată de societatea comercială coordonată de omul de afaceri”, potrivit comunicatului DNA.

Sorin Blejnar este acuzat că ar fi primit 1,2 milioane de euro mită, Viorel Comîniţă, vicepreşedintele ANAF la acea dată, 960.000 de euro şi Sorin Florea, comisar general adjunct al Gărzii Financiare, doar 300.000 de euro. 

„Sumele primite drept mită de cei trei inculpați au avut caracterul unei „taxe de protecție” încasate de cei trei funcționari publici cu putere de decizie, pentru ca activitatea ilegală a societății controlate de omul de afaceri care plătea respectiva „taxă” să nu fie observată și nici oprită de organele fiscale. Activitatea comercială a societății din domeniul comercializării carburanților era organizată astfel încât să se asigure premisele evaziunii fiscale. Cumpărarea și vânzarea produselor accizabile s-a desfășurat în timp, iar sumele obținute erau date funcționarilor publici, pe măsură ce banii erau obținuți din comercializarea produselor fără plata accizelor. Societatea respectivă (alături de alte persoane fizice și juridice) a fost trimisă în judecată, fiind condamnată prin decizie definitivă, pentru infracțiunea de evaziune fiscală, la plata unei amenzi penale și pedeapsa complementară a dizolvării”, se mai precizează în comunicat.

×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar mita judecata
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close