Antena 3 CNN Actualitate Fostul şef al Poştei Române, condamnat la închisoare cu executare

Fostul şef al Poştei Române, condamnat la închisoare cu executare

Fostul şef al Poştei Române, condamnat la închisoare cu executare
21 Mai 2012   •   16:57

Omul de afaceri Maricel Păcuraru a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucureşti la opt ani de închisoare cu executare, iar fostul director general al Companiei Poşta Română Toader Mihai a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare, în dosarul poliţelor de asigurare pentru angajaţi, scrie Mediafax.

Instanţa Tribunalului Bucureşti i-a mai condamnat în acest dosar pe Emanoil Lepădatu, fost director economic executiv în cadrul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), şi pe Niculae Pintilie, administratorul societăţii Continental Asig, la pedepse de câte şase ani de închisoare cu excutare.
   
De asemenea, Andrei Marinescu, fost director executiv al Direcţiei de dezvoltare strategică a CNPR, Iulian Ditcov, administrator la Genius Network, Daniela Moisă, administrator la Pronova şi Lucian Beşchea au primit pedepse de câte cinci ani de închisoare cu executare.
   
Pe latură civilă, instanţa i-a obligat la restiturea către stat a sumelor de peste 1,1 milioane de lei pe Neculai Pintilie şi la aproape 500.000 de lei pe Daniela Moisă.
   
Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
   
Aceştia au fost trimişi în judecată în 13 octombrie 2009, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie,  în legătură cu semnarea a şase poliţie de asigurare, prin care CNPR a fost păgubită cu peste patru milioane de euro.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close