Antena 3 Actualitate Fostul șef FMI, Dominique Strauss-Kahn: Ne-am opus tăierilor salariale din 2010

Fostul șef FMI, Dominique Strauss-Kahn: Ne-am opus tăierilor salariale din 2010

de M.Z.    |    04 Apr 2016   •   10:13
Fostul șef FMI, Dominique Strauss-Kahn: Ne-am opus tăierilor salariale din 2010
Sursa foto: Foto: Agerpres

Guvernul Boc a tăiat salariile românilor cu 25%, în 2010, deşi reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) nu au recomandat acestă măsură. 

Dezvăluirea este făcută chiar de către fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn. 

Aceasta spune că, la momentul respectiv, Fondul a cerut creșterea impozitelor, în special pentru cei bogați, nu tăierea salariilor pentru funcționari. 

"România este într-o situație mai dificilă decât credeam și decât o credea și ea. I-am spus că în aceste condiții vom accepta deficitul bugetar să fie puțin mai mare decât am convenit, pentru că în acest fel susținem creșterea economică. 

Totuși, situația s-a degradat mai mult decât am crezut. Prin urmare am cerut noi măsuri. Guvernul român ne-a spus: vom tăia 25% din salariile funcționarilor. Noi am spus nu. Dacă vreți să faceți economii, creșteți impozitele, mai ales pentru cei bogați. Și ăsta este adevărul. Guvernul decide, nu FMI. Noi spunem doar care este drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, guvernul român le-a ales", a declarat fostul șef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, potrivit stiripesurse.ro

În anul 2010, fostul președinte Traian Băsescu anunța tăierile de salarii cu 25%, motivând că aparatul bugetar este prea mare și că statul nu mai poate suporta.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close