Antena 3 Actualitate Fostul şef SRI, Radu Timofte, trimis în judecată de DNA

Fostul şef SRI, Radu Timofte, trimis în judecată de DNA

29 Iun 2009   •   15:25
Fostul şef SRI, Radu Timofte, trimis în judecată de DNA
Sursa foto: radu timofte

Fostul şef al SRI, Radu Timofte a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în declaraţii, se arată într-un comunicat publicat luni pe site-ul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Alături de Timofte au fost trimişi în judecată şi fostul şef al Direcţiei logistice SRI, Virgil Turcu şi alţi trei membri ai comisiei de verificare a îndeplinirii condiţiilor legale de vânzare şi a oportunităţii vânzării locuinţelor de serviciu.
În rechizitoriul efectuat de procurorii DNA se arată că ?în perioada septembrie 2004 ? martie 2005, inculpatul Timofte Alexandru Radu, în calitate de director al S.R.I., l-a determinat pe inculpatul Turcu Virgil, şeful Direcţiei Logistice din cadrul S.R.I., să-i închirieze şi, ulterior, să-i vândă în regim subvenţionat (mult mai mic decât preţul pieţei libere) locuinţa de serviciu situată în Bucureşti, str. Mihai Eminescu (zonă rezidenţială), cu nerespectarea prevederilor legale în materie.

În scopul cumpărării locuinţei de serviciu, la data de 28 ianuarie 2005, inculpatul Timofte Alexandru Radu a întocmit şi depus la S.R.I. două declaraţii pe proprie răspundere false (din care una în numele soţiei) în care a consemnat informaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la situaţia sa locativă?

?În această modalitate, S.R.I. a fost prejudiciat cu suma de 210.203,35 RON reprezentând diferenţa dintre valoarea de inventar a imobilului în cauză (338.423,48 RON) şi preţul de vânzare al acestuia (stabilit la suma de 128.220,13 RON). Echivalentul în euro al preţului plătit pentru cumpărarea imobilului de Timofte Alexandru Radu era în jur de 35.000 euro, în timp ce valoarea de piaţă a unui apartament de acest gen, în cursul anului 2005, era în medie de 200.000 euro? se mai precizează în comunicat.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close