Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Oprea, pus sub urmărire penală. „Vreau să se afle adevărul cât mai repede”

Gabriel Oprea, pus sub urmărire penală. „Vreau să se afle adevărul cât mai repede”

Gabriel Oprea, pus sub urmărire penală. „Vreau să se afle adevărul cât mai repede”
05 Feb 2016   •   10:52
Senatorul Gabriel Oprea s-a prezentat astăzi la Direcția Națională Anticorupție, în legătură dosarul coloanelor oficiale. El a fost pus sub urmărire penală.

UPDATE
- Fostul vicepremier și ministru de Interne Gabriel Oprea a declarat, vineri, la ieșirea din sediul DNA, că vrea să se afle adevărul cât mai repede, este nevinovat și se va prezenta în fața procurorilor ori de câte ori va fi chemat.

"Sunt un om care întotdeauna și-a făcut datoria. Am muncit, nu mi-am luat o zi de concediu. Consider că este nedrept. (...) Vreau să se afle adevărul cât mai repede. Sunt nevinovat și mă voi prezenta în fața procurorilor ori de câte ori voi fi chemat", a afirmat Oprea.

Fostul vicepremier și ministru de Interne Gabriel Oprea s-a prezentat, vineri, la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat în dosarul în care Senatul a încuviințat începerea urmării penale în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, scrie Agerpres.

Conform DNA, una dintre infracțiunile de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

Cea de a doua infracțiune de abuz în serviciu are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.


×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close