Antena 3 CNN Actualitate Fostul vicepreşedinte al ANRP şi fiul acestuia, arestaţi pentru 30 de zile

Fostul vicepreşedinte al ANRP şi fiul acestuia, arestaţi pentru 30 de zile

Fostul vicepreşedinte al ANRP şi fiul acestuia, arestaţi pentru 30 de zile
de S.T.    |    21 Mar 2014   •   21:19

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) Cătălin Dumitru şi fiul acestuia, reţinuţi joi de procurorii DNA Oradea între-un dosar de mită de un milion de euro, au fost arestaţi, vineri, pentru 30 de zile, transmite Mediafax.

Curtea de Apel Oradea a admis, vineri seară, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurorii DNA Oradea pe numele fostului vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Cătălin Dumitru, şi al fiului acestuia, Cătălin Alexandru Dumitru, reţinuţi cu o zi în urmă pentru o mită de un milion de euro pretinsă unui om de afaceri care trebuia să încaseze despăgubiri de cinci ori mai mari de la stat.

Procurorii DNA Oradea l-au prezentat în faţa instanţei, tot cu propunere de arestare preventivă, şi pe omul de afaceri care plătise mita, Michael Mureşan, şi care a fost, de asemenea, arestat pentru 30 de zile.

Decizia instanţei a venit după dezbateri în sala de judecată care au durat mai bine de şase ore, însă nu este definitivă. Ea poate fi contestată, în termen de 48 de ore de la pronunţare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fostul vicepreşedinte al ANRP Cătălin Dumitru a fost reţinut joi, de procurorii DNA Oradea, pentru luare de mită şi spălare de bani, alături de fiul acestuia, Cătălin Alexandru Dumitru, acuzat de complicitate la cele două infracţiuni.

×
Subiecte în articol: ANRP mita
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close