Antena 3 CNN Actualitate Fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Câmpina a fost condamnat definitiv pentru corupţie

Fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Câmpina a fost condamnat definitiv pentru corupţie

Fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Câmpina a fost condamnat definitiv pentru corupţie
Sursa foto: Foto: ziaruloglinda.blogspot.com
17 Dec 2009   •   12:56

Matilda Marinescu, fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Câmpina, a fost condamnată definitiv la doi ani şi două luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, pentru trafic de influenţă, relatează Mediafax. Consiliul Superior al Magistraturii a luat act, joi, de decizia definitivă de condamnare a magistratului şi a dispus eliberarea ei din funcţie, ca urmare a condamnării definitive pentru corupţie.

Pentru că a cerut bani în schimbul soluţionării favorabile a unui dosar, în iulie 2006 vicepreşedintele Judecătoriei Câmpina a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Anticorupţie Ploieşti.

Judecătoarea a fost prinsă în flagrant delict în iunie 2006, în timp ce îi erau oferiţi 300 de euro, de către o persoană, pentru a interveni pe lângă un judecător de la Tribunalul Prahova, în vederea unei soluţii favorabile într-un dosar.

De asemenea, în perioada iunie 2005- iunie 2006, în calitate de vicepreşedinte la Judecătoria Câmpina, magistratul ar fi primit şi suma de 56 de milioane de lei din partea aceleieaşi persoane care ulterior a denunţat-o, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Dircecţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: coruptie DNA
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close