Antena 3 CNN Actualitate Fostul vicepreşedinte ANRP, Remus Baciu, condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie

Fostul vicepreşedinte ANRP, Remus Baciu, condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie

Fostul vicepreşedinte ANRP, Remus Baciu, condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie
15 Feb 2013   •   16:36

Fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Remus Baciu, a fost condamnat la trei ani de închisoare, de către Curtea de Apel Bucureşti, în procesul în care este acuzat că a primit 270.000 euro pentru a urgenta dosare de restituire de proprietate, informează Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, vineri, pe Remus Virgil Baciu la trei ani de închisoare şi la interzicerea unor drepturi civile. În cazul acestuia instanţa a constatat a fost reţinut şi apoi arestat preventiv de la 27 august 2011 la 28 decembrie 2011 şi au scăzut această perioadă din pedeapsa cu închisoarea aplicată.
   
Alături de acesta, Curtea a condamnat-o pe Camelia Teodora Andruşenco la trei ani şi jumătate de închisoare şi interzicerea mai multor drepturi civile. Instanţa a scăzut şi din pedeapsa acesteia perioada august - decembrie 2011, cât a fost arestată preventiv.
   
Instanţa a decis achitarea lui Gheorghe Ciubotaru, în cazul faptei de complicitate la trafic de influenţă pe motiv că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii şi a constatat că acesta a fost reţinut şi arestat preventiv în perioada 5 septembrie 2011 - 28 noiembrie 2011.
   
Alături de aceştia au mai fost condamnate Elisabeta Androne, Elena Albu şi Valeria Stan, la pedepse de câte un an de închisoare, acestora fiindu-le interzise şi mai multe drepturi civile. În cazul lor instanţa a suspendat executarea pedepselor pe un termen de încercare de trei ani.
   
Curtea a mai condamnat-o în acest dosar şi pe Elisabeta Vişan la doi ani şi jumătate de închisoare şi a suspendat sub supraveghere executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de cinci ani.
   
Curtea de Apel Bucureşti a mai dispus confiscarea de la inculpatul Baciu a sumei de 400.900 de lei şi a menţinut măsurile asigurătorii instituite pe parcursul urmăririi penale asupra bunurilor acestuia, respectiv teren fâneaţă în suprafaţă 2698 mp, aflat în intravilanul comunei Poiana Câmpina şi a bunurilor mobile deţinute la locuinţa din Chitila, din strada Vasile Bideac, judeţ Ilfov, până la concurenţa sumei de 400.900 lei.
   
Curtea a dispus totodată confiscarea de la Andruşenco a sumei de 824.000 de lei şi a menţinut măsurile asigurătorii instituite pe parcursul urmăririi penale prin Ordonanţa din 8 septembrie 2011 asupra sumelor de 86.980 de euro şi 6465 de lei, precum şi asupra imobilului din strada George Călinescu, sector 1, deţinut în coproprietate cu Gheorghe Ciubotaru, soţul acesteia, până la concurenţa sumei de 824.000 lei.
   
Decizia în cazul acestora nu este definitivă şi poate fi  contestată la instanţa supremă.
   
În septembrie 2011, procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe fostul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Remus Baciu, arestat în urmă cu o lună după ce a fost prins luând aproape o sută de mii de euro pentru urgentarea unui dosar de restituire.

×
Subiecte în articol: Curtea de Apel Bucureşti
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close