Antena 3 CNN Actualitate Fota: Guvernul a cerut introducerea pe ordinea de zi a subiectului CFR Marfă, nu avizarea privatizării

Fota: Guvernul a cerut introducerea pe ordinea de zi a subiectului CFR Marfă, nu avizarea privatizării

Fota: Guvernul a cerut introducerea pe ordinea de zi a subiectului CFR Marfă, nu avizarea privatizării
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Aug 2013   •   20:15

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, a declarat, pentru Mediafax, că Guvernul i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu introducerea pe ordinea de zi a şedinţei CSAT a subiectului CFR Marfă, nu avizarea privatizării, iar CSAT "exact asta a făcut".
  
"În adresa transmisă de Guvern se solicita introducerea pe ordinea de zi a subiectului privatizării CFR Marfă, nu era menţionată avizarea privatizării. Noi ne-am raportat exact la ceea ce a cerut Guvernul prin adresă. Exact asta am făcut, a fost o discuţie", a afirmat Iulian Fota.
   
Întrebat dacă vicepremierul Gabriel Oprea a cerut în şedinţă ca aprobarea privatizării CFR Marfă către GFR să fie avizată de CSAT, Fota a menţionat că nu poate răspunde deoarece ar însemna să intre în conţinutul discuţiilor, care sunt secrete, conform legii de funcţionare a Consiliului.
   
"Preşedintele Băsescu a fost cooperant la orice solicitare venită din partea Guvernului", a susţinut Fota.
   
Totodată, Iulian Fota a arătat că el nu poate comenta procedura de privatizare, ci doar importanţa strategică a CFR Marfă.
   
CSAT nu a emis, în urma şedinţei de vineri, nicio nouă decizie privind privatizarea CFR Marfă, informează Preşedinţia, menţionând că strategia de privatizare a companiei a fost avizată de către Consiliu prin hotărârea din 5 februarie.
   
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială după încheierea şedinţei, discuţiile din cadrul CSAT privind privatizarea CFR Marfă au fost "constructive".
   



×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close