Antena 3 CNN Actualitate Francezii, în stare de ŞOC. ISIS a amenințat că ”va ucide Franța” cu câteva zile înainte de prăbușirea zborului EgyptAir

Francezii, în stare de ŞOC. ISIS a amenințat că ”va ucide Franța” cu câteva zile înainte de prăbușirea zborului EgyptAir

Francezii, în stare de ŞOC. ISIS a amenințat că ”va ucide Franța” cu câteva zile înainte de prăbușirea zborului EgyptAir
Sursa foto: Foto. pixabay.com
19 Mai 2016   •   17:25

Statul Islamic a amenințat că ”va ucide Franța” cu doar câteva zile înainte ca zborul EgyptAir MS804 de la Paris să se prăbușească, cu 66 de oameni la bord, scrie Mirror.

Avionul, care avea ca pasageri o britanică și 15 cetățeni francezi, a dispărut de pe radare la câteva ore după ce a decolat de pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Experți consultați nu exclud ca aeronava să fi fost ținta unui atentat, în condițiile în care avionul era relativ nou, vremea era bună, iar pilotul avea la activ peste 6.000 de ore de zbor.

La doar câteva zile înainte de tragedie, ISIS a publicat un filmuleț în care doi băieți francezi execută mai mulți prizonieri.

Filmul de 14 minute, intitulat "Pe urmele tatălui meu", pune în scenă un adolescent ce afirmă că a trăit în Franta și este "fiul unui combatant francez mort ca martir" si un alt băiat mai tânar.

În imagini copiii sunt "antrenați" de jihadiști să tragă cu arma având drept ținte fotografii ale lui Barack Obama, Vladimir Putin, Francois Hollande, Bashar al-Assad.

EgyptAir a publicat lista integrală cu cei 56 de pasageri ai zborului MS 804 enumerând naţionalităţile acestora: 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un canadian, un belgian, un portughez, un algerian, un sudanez, un cetăţean al statului Ciad, doi irakieni, un saudit şi un kuweitian. În total, aparatul transporta 56 de pasageri, între care trei copii, precum şi şapte membri ai echipajului şi trei ofiţeri de securitate, indică EgyptAir într-un comunicat.

 

×
Subiecte în articol: statul islamic Franta ISIS atentat
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close