Antena 3 CNN Actualitate Francois Hollande anunţă dejucarea unui atentat, după descoperirea unei maşini cu butelii cu gaz la Paris

Francois Hollande anunţă dejucarea unui atentat, după descoperirea unei maşini cu butelii cu gaz la Paris

Francois Hollande anunţă dejucarea unui atentat, după descoperirea unei maşini cu butelii cu gaz la Paris
Sursa foto: Foto: Francois Hollande/Facebook
09 Sep 2016   •   15:19

Preşedintele francez, Francois Hollande, a afirmat vineri că a fost dejucat un atentat şi a fost anihilat un grup după descoperirea unei maşini pline cu butelii cu gaz, la Paris, la sfârşitul săptămânii trecute şi după arestarea, joi seara, a trei tinere radicalizate, scrie AFP.

''A fost dejucat un atentat'', a declarat Hollande în cursul unei deplasări la Atena pentru un summit al ţărilor mediteraneene din Uniunea Europeană. ''Un grup a fost anihilat, dar mai sunt şi altele'', a adăugat preşedintele francez, făcând apel la ''vigilenţă întărită''.

''Justiţia este sesizată, Procurorul Republicii va face declaraţii după-amiază, dar, în calitate de preşedinte al ţării, vreau să salut, să felicit, serviciile de informaţii'', a declarat şeful statului francez.

Poliţia franceză a interpelat joi seara în Essonne trei tinere radicalizate implicate în ancheta privind maşina ce conţinea butelii cu gaz şi care a fost găsită la sfârşitul săptămânii trecute în plin Paris.

Cea mai tânără, Ines Madani, rănită cu gloanţe de către un poliţist în cursul interpelării sale, este fiica proprietarului maşinii descoperite în faţa Catedralei Notre Dame, cu luminile de avarie aprinse, încărcată cu cinci butelii cu gaz şi alte trei cu motorină. Ea era cunoscută serviciilor de informaţii după ce fusese împiedicată să plece în Siria.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că maşina urma să fie folosită la un atentat în Paris. Potrivit unei surse a poliţiei, planul a eşuat dintr-un motiv care deocamdată este necunoscut.

×
Subiecte în articol: paris francois hollande
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close