Antena 3 Actualitate Franks: Pensiile şi salariile ar putea fi majorate la mijlocul anului 2012

Franks: Pensiile şi salariile ar putea fi majorate la mijlocul anului 2012

07 Noi 2011   •   15:03
Franks: Pensiile şi salariile ar putea fi majorate la mijlocul anului 2012
Sursa foto: Foto: Intact Images
Guvernul a convenit cu FMI şi CE să îngheţe salariile şi pensiile, dar să le poată majora limitat la mijlocul anului viitor dacă evoluţia de până atunci a veniturilor bugetare va permite acest lucru, a declarat şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

"Am convenit ca, dacă condiţiile permit, să se facă o majorare limitată a salariilor din sectorul public şi al pensiilor", a spus Franks, citat de Mediafax.

Jeffrey Franks a mai declarat că FMI a ajuns la un acord cu autorităţile române în privinţa politicilor necesare în continuare. Comitetul executiv al FMI va aproba acordul la nivelul lunii decembrie, a adăugat şeful delegaţiei FMI în România.

Franks a precizat că incertitudinile la nivel macroeconomic au sporit şi că, pentru anul 2012,creşterea economică a României va fi mai mică decât cea anticipată. „Ne aşteptăm la o creştere de 1,8-3,2%” a declarat Franks.

Şeful delegaţiei FMI în România a mai precizat că este vital pentru ţara noastră să continue îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene.

Autorităţile ar trebui să limiteze cheltuielile în afara bugetului şi să prioritizeze investiţiile, a mai spus Jeffrey Franks.

 
Get Adobe Flash player

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close