Antena 3 CNN Actualitate Franks: România este precum o navă ieşită din furtună, reparată. Dar urmează o altă furtună

Franks: România este precum o navă ieşită din furtună, reparată. Dar urmează o altă furtună

Franks: România este precum o navă ieşită din furtună, reparată. Dar urmează o altă furtună
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Ian 2012   •   14:21

România este pe calea pozitivă, dar urmează alte provocări, ea fiind ca o navă ieşită dintr-o furtună, reparată, dar în zare se vede altă furtună şi este nevoie de condiţiile necesare pentru a trece prin ea, a declarat, luni, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.
       
"S-a reîntors creşterea economică, avem patru trimestre consecutive de creştere economică, se pare că şi ultimul trimestru din 2011 va reprezenta o creştere economică de 2,5%, mai mult decât estimasem şi ne aşteptăm ca şi în 2012 să fie o creştere pozitivă. O veste proastă este însă că această creştere este insuficientă pentru a îmbunătăţii standardul de viaţă al românilor. 1,5 sau 2,5% este mai bine decât nimic, dar nu este suficient. Este nevoie de o creştere suplimentară", a subliniat Franks.
   
Potrivit lui Franks, "sunt nori deasupra Europei" iar România trebuie să navigheze prin aceste ape".

Franks a susţinut că în România este nevoie de politici care să genereze creştere economică şi majorare de salarii, fiind necesară o îmbunătăţire a sistemului de învăţământ.
   
În acelaşi timp Jeffrey Franks a spus că se prefigurează probleme în zona euro, chiar dacă "suntem în drum spre ieşirea din recesiune". Instabilitatea pieţei financiare "se traduce în pedepse severe" pentru ţările Uniunii Europene, iar România trebuie să evite aceste politici economice instabile.
   
De asemenea, Jeffrey Franks a apreciat că România ar trebui să redirecţioneze fondurile din domeniul asistenţei sociale doar către cei săraci şi să se concentreze pe cei care au într-adevăr nevoie.
   
În ceea ce priveşte salariul minim, şeful FMI a spus că dacă acesta va creşte automat angajatorii vor face mai puţine angajări, iar angajările trebuie încurajate, astfel încât trebuie găsit un echilibru.

×
Subiecte în articol: Jeffrey Franks economie România FMI Europa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close