Antena 3 CNN Actualitate MAE: Unul dintre românii înjunghiați în Franța a fost externat, celălalt e încă în spital

MAE: Unul dintre românii înjunghiați în Franța a fost externat, celălalt e încă în spital

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că unul dintre românii înjunghiați marți în Franța a fost externat, iar celălalt este încă în spital.

MAE: Unul dintre românii înjunghiați în Franța a fost externat, celălalt e încă în spital
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    16 Dec 2020   •   19:30

Unul dintre românii înjunghiați marți în Franța a fost externat, celălalt e încă în spital, precizează M.A.I.

Ambasada României la Paris s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presă referitoare la incidentul produs sâmbătă, în localitatea Antony, prin agresarea cu armă albă a trei persoane.

Autoritățile locale au confirmat că două dintre cele trei persoane implicate în incident sunt cetățeni români.

Românii au fost transportați la un spital, iar unul dintre ei a fost deja externat. Celălalt român este în continuare internat.

MAE menționează că reprezentanții misiunii diplomatice au luat legătura cu cei doi cetățeni români, fiind în continuare în contact permanent cu aceștia, cu autoritățile locale și cu unitatea medicală la care se află persoana rănită.

„Totodată, autoritățile franceze au demarat o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor producerii incidentului și a naturii acestuia, autorul fiind cercetat, în această etapă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor comisă din motive de rasă, etnie sau religie. Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Paris, continuă dialogul cu autoritățile locale, în special cu privire la ancheta în curs și acționează, potrivit competențelor sale, pentru respectarea drepturilor cetățenilor români. MAE condamnă ferm orice act de violență și orice formă de xenofobie, rasism și discriminare și reiterează importanța continuării eforturilor susținute la nivelul Uniunii Europene pentru combaterea xenofobiei, a discriminării de orice natură și a discursului instigator la ură”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Un bărbat cu probleme psihice, din Franța, este acuzat de tentativă de asasinat într-un orășel din suburbia Parisului, după ce a înjunghiat trei persoane, două dintre ele români, cel mai probabil de etnie rromă.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close