Antena 3 CNN Actualitate Frate, frate, dar brânza-i pe bani! Constrânşi de bugetul de criză, parlamentarii se ceartă pe bani

Frate, frate, dar brânza-i pe bani! Constrânşi de bugetul de criză, parlamentarii se ceartă pe bani

Frate, frate, dar brânza-i pe bani! Constrânşi de bugetul de criză, parlamentarii se ceartă pe bani
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Aug 2013   •   10:53

Zicala "frate frate, dar brânza e pe bani" li se aplică perfect aleşilor noştri. Constrânşi de bugetul de criză din acest an, parlamentarii au ajuns să se certe pe bani. Este vorba despre o datorie mai veche pe care Camera Deputaţilor o are de recuperat de la Senat. Reprezentanţii Senatului spun că şi visteria lor e la fel de goală şi că, dacă ar da banii pentru plata datoriei, nu ar mai avea bani să funcţioneze.

Senatorii şi deputaţii şi-au pus toate speranţele în premierul Victor Ponta. Credeau că vor primi bani în plus la rectificarea bugetară. Deputaţii au cerut 13 milioane de lei pe motiv că nu-şi mai pot plăti cheltuielile cu birourile parlamentare. Guvernul nu numai că nu le-a dat bani mai mulţi, ba chiar le-a mai luat în jur de 40 de miloane de lei. Deputaţii vor acum să-şi recupereze toţi banii restanţi de la colegii senatori.

Senatorii le-au dat deputaţilor doar 600.000 de lei. Spun, însă, că restul datoriei nu o pot plăti prea curând.

Până la toamnă, senatorii n-au cum să-şi plătească restanţele. La acestea se vor adăuga cel mai probabil şi altele. Până atunci, secretarul General caută înţelegere la ministerul de Finanţe.

Conducerile Camerei Deputaţilor şi Senatului se plâng că nu vor mai avea bani ca să-şi plătească angajaţii. Cu toatea astea, deputaţii au anunţat că-şi vor cumpăra maşini noi. În leasing, însă, ca să nu plătească anul acesta vreun ban.


×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor Senat
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close