Antena 3 CNN Actualitate Fratele manelistului Dan Bursuc şi alţi 98 de lăutari, duşi la audieri într-un dosar de înșelăciune: Încasau pe nedrept indemnizații de ajutor pentru artiști în pandemie

Fratele manelistului Dan Bursuc şi alţi 98 de lăutari, duşi la audieri într-un dosar de înșelăciune: Încasau pe nedrept indemnizații de ajutor pentru artiști în pandemie

Fratele celebrului manelist Dan Bursuc şi alţi 98 de artişti vor fi aduşi de poliţişti la audieri, joi, într-un dosar de înșelăciune. Mai exact, aceştia ar fi depus timp de şase luni contracte false de prestări servicii pentru a primi ajutoare de la stat pe timp de pandemie.

Fratele manelistului Dan Bursuc şi alţi 98 de lăutari, duşi la audieri într-un dosar de înșelăciune: Încasau pe nedrept indemnizații de ajutor pentru artiști în pandemie
Sursa foto: Facebook/ Dan Bursuc
de Mia Lungu    |    25 Feb 2021   •   11:16

Au fost percheziții joi în București și județele Călărași și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune. Lăutarii sunt suspectați că ar fi încasat, pe nedrept, indemnizații de ajutor pentru artiști, acordate de stat în perioada pandemiei de COVID-19.

În perioada martie 2020- prezent, 99 persoane ar fi folosit documente falsificate, solicitând și primind din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, in valoare de 4.500 lei/ lună.

Surse ale Antena 3 spun că printre cei vizați sunt și Toni Ialomițeanu, frații Cocoș și Silvian Voicu, fratele lui Bursuc.

Astăzi, 25.01.2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigarea Criminalității Economice din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 99 mandate de aducere, în București și județele Călărași și Dâmbovița, într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada martie 2020- prezent, 99 persoane ar fi folosit documente falsificate, solicitând și primind din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială indemnizații destinate sprijinirii salariaților în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS COV 2, in valoare de 4.500 lei/ lună.

Cuantumul prejudiciului este de 1.500.000 lei.

Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close