Mircea Băsescu, ELIBERAT!

de M.Z.    |    11 Sep 2017   •   10:11
Mircea Băsescu, ELIBERAT! Foto: Agerpres

UPDATE 10.05 - Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, va fi eliberat condiționat, au decis, luni, magistrații Tribunalului Constanţa. 

Decizia este definitivă.

----------------------------

Știrea inițială 08.17

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, ar putea fi pus în libertate luni, de magistrații Tribunalului Constanţa. Decizia definitivă în cazul lui Mircea Băsescu a fost amânată.

Magistraţii de la Constanţa vor judeca luni contestaţia procurorilor DNA împotriva deciziei de eliberare condiţionată din penitenciar a lui Mircea Băsescu, acesta fiind condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Pe 19 iulie, Judecătoria Medgidia a admis cererea fratelui fostului preşedinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, de eliberare condiţionată, sentinţă ce a fost contestată de procurorii anticorupţie la Tribunalul Constanţa.

Cererea judecată pe 19 iulie a fost a treia solicitare de eliberare condiţionată depusă de Mircea Băsescu, în cazurile anterioare deciziile similare ale judecătorilor de la Medgidia fiind atacate de procurorii DNA, care au avut câştig de cauză în instanţa superioară.

Mircea Băsescu a executat un an din cei patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în favoarea interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În iunie 2016, judecătorii Curţii de Apel Constanţa l-au condamnat pe Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare, cauză în care sunt implicaţi membri ai familiei lui Bercea Mondial.

Citiți și VIDEO. Mircea Băsescu:„La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Pe 16 iunie 2016, Curtea de Apel Constanţa a menţinut verdictul dat de Tribunal de condamnare a lui Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curţii de Apel este definitivă.

Parteneri
x close