Antena 3 CNN Actualitate Fratele geamăn al lui Onţanu, un bugetar cu o avere impresionantă

Fratele geamăn al lui Onţanu, un bugetar cu o avere impresionantă

Fratele geamăn al lui Onţanu, un bugetar cu o avere impresionantă
de M.Z.    |    21 Mai 2013   •   10:57

Fratele primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a strâns în ultimii ani o avere impresionantă. Şeful biroului de Cercetare şi Comunicare de la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, Gheorghe Onţanu, deţine zeci de hectare de teren intravilan şi forestier.

Onţanu nu stă rău nici cu banii, având şi câteva conturi personale cu aproape 70.000 de euro şi 220.000 de lei, potrivit ziuanews.ro.

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, nu prea se aseamănă cu fratele său geamăn, Gheorghe. Deşi fratele său este şi el bugetar, averile celor doi diferă considerabil. Jurnaliştii de la Ziuanews scriu despre Gheoghe Onţanu că a deţinut aproape 10 ani o funcţie de conducere în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Gheorghe Onţanu a fost acuzat de instituţie că a făcut mai multe deplasări în străinătate pentru care nu a întocmit rapoarte.  

Cu toate acestea, dintr-un salariu de bugetar Gheorghe Onţanu a reuşit de-a lungul anilor să adune peste 70.000 de euro şi aproape 220.000 de lei în două conturi deschise la băncile din ţară.

Conform declaraţiei sale de avere, venitul său anual a fost de 44.179 de lei, iar soţia sa, Maria, primeşte pe an o pensie de 23.689 de lei, astfel că în total cei doi soţi însumează venituri de 67.868 de lei. Şi la capitolul imobiliar stă bine. Fratele edilului sectorului 2 deţine un apartament în Capitală şi peste 24 hectare de pădure şi teren arabil în Cernica, Odorheiul Secuiesc şi în două sate din judeţul Neamţ.

În comparaţie cu fratele său, Neculai Onţanu a fost mai ponderat la capitolul avere. Conform declaraţei de avere, edilul de la sectorul 2 deţine un apartament în Bucureşti şi un teren de 250 de metri pătraţi în Voluntari. În plus, Neculai Onţanu are un credit de 77.500 de lei, pe care trebuie să-l achite până în 2035 şi 35.000 de euro pe care i-a împrumutat de o persoană fizică.



×
Subiecte în articol: neculai ontanu avere
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close