Antena 3 CNN Actualitate Frații kamikaze El Bakraoui nasc controverse. Dezvăluirea făcută de presa americană

Frații kamikaze El Bakraoui nasc controverse. Dezvăluirea făcută de presa americană

Frații kamikaze El Bakraoui nasc controverse. Dezvăluirea făcută de presa americană
25 Mar 2016   •   08:35

Numele fraţilor Khalid şi Ibrahim El Bakraoui, care s-au aruncat în aer la aeroportul şi metroul din Bruxelles, figurau în fişierele antiteroriste americane, potrivit postului de televiziune NBC, citat de AFP și Agerpres.

Canalul american a citat doi oficiali americani, sub acoperirea anonimatului, care "nu au precizat în care din numeroasele" baze de date sau liste americane figurau cei doi fraţi, a precizat joi NBC.

Centrul naţional antiterorist american (NCTC), care coordonează toate informaţiile serviciilor de spionaj americane în legătură cu potenţialii extremişti, nu a răspuns solicitărilor AFP privind acest subiect.

Cei doi fraţi de naţionalitate belgiană erau infractori cu vechime în comunele de la periferia capitalei belgiene, amândoi condamnaţi la închisoare pentru jaf sau tâlhării.

Ibrahim El Bakraoui, care s-a aruncat în aer la aeroportul din Bruxelles, a fost expulzat în iulie din Turcia în Olanda, potrivit ministrului olandez al justiţiei. El fusese arestat în iunie de autorităţile turce în apropierea graniţei cu Siria.

Autorităţile turce au avertizat Haga în legătură cu expulzarea printr-o notă depusă într-un portal informatic, dar această notă "nu prezenta absolut nicio informaţie sau precizare" asupra persoanelor expulzate, conform ministrului olandez.

Khalid El Bakraoui, care s-a sinucis în metroul din Bruxelles, era căutat în ancheta asupra atentatelor de la Paris pentru că a închiriat, sub identitatea falsă Ibrahim Maaroufi, o locuinţă la Charleroi, despre care anchetatorii cred că a fost folosită ca ascunzătoare de comandoul terorist din capitala Franţei.

El era vizat, din 11 decembrie, de două mandate de arestare, internaţional şi european, emise de judecătorul de instrucţie responsabil cu ancheta asupra atentatelor de la Paris, soldate cu 130 de morţi la Paris şi Saint Denis

Autorităţile belgiene au fost acuzate de numeroase neglijenţe în lupta antiteroristă, după atentatele de marţi care au făcut 31 de morţi şi 300 de răniţi, conform unui bilanţ provizoriu.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close