Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la Ministerul Sănătății într-un dosar de fraudă. Doi angajați ar fi divulgat subiectele pentru ocuparea funcţiei de consilier

Percheziții la Ministerul Sănătății într-un dosar de fraudă. Doi angajați ar fi divulgat subiectele pentru ocuparea funcţiei de consilier

Doi membri ai Comisiei de organizare a concursurilor de angajare din Ministerul Sănătăţii, au fost reţinuţi pentru fraudă, după ore întregi de audieri. Ceilalţi trei membri ai Comisei au fost lăsaţi în libertate de procurori.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2023   •   10:45

În cursul zilei de ieri, procurorii au făcut percheziții atât la Ministerul Sănătății, cât și la domiciile mai multor persoane implicate într-un dosar privind fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei de consilier clasa l grad superior, în cadrul Direcţiei Politici de Resurse Umane în Sănătate – Biroul Recunoaştere a calificărilor şi reglementare.

Ulterior, acești membri ai unei Comisii din cadrul Ministerului Sănătății au fost duși la audieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1. Potrivit unor surse, suspecţii ar fi divulgat subiectele înainte de concurs. 

Sunt cercetări pentru infracțiunea de divulgare a unor informații ce nu sunt destinate publicului. Au fost ore întregi de audieri, în cursul serii de marți, în urma cărora două persoane au fost reținute, iar celelalte au fost lăsate în libertate.

Citește și: Percheziţii în patru judeţe, în urma unei înşelăciuni cu criptomonede | Prejudiciul este uriaş

În cursul zilei de astăzi, suspecții vor fi duși din nou la audieri, pentru a se stabili dacă vor rămâne sub arest preventiv pentru următoarele 30 de zile sau dacă li se va da control judiciar și vor fi în continuare cercetați în libertate. 

 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close