Antena 3 CNN Actualitate Fraudă la alegerile prezidenţiale: Vezi mesajele trimise de cititorii Antena3.ro

Fraudă la alegerile prezidenţiale: Vezi mesajele trimise de cititorii Antena3.ro

Fraudă la alegerile prezidenţiale: Vezi mesajele trimise de cititorii Antena3.ro
Sursa foto: urna de vot
22 Noi 2009   •   14:05

Alegerile prezidenţiale de duminică nu au fost lipsite de incidente neplăcute. La aproximativ şapte ore de la deschiderea secţiilor de votare, poliţia anchetează mai mult de 300 de persoane suspectate de fraudă electorală.

În plus, la Gara de Nord din Bucureşti au fost reţinute trei microbuze suspectate de turism electoral.

În acest context, cititorii Antena3.ro au trimis pe adresa redacţiei o serie de constatări şi mesaje. Cei mai mulţi dintre ei au sesizat nereguli în secţiile de votare.

Acestea sunt câteva dintre mesajele primite:

1.?Nu pot să cred că trăim într-o ţară de ... Aseară am rămas şocata la ce propunere am primit eu şi prietenii mei. Era ora 9.30, eram în faţa blocului(locuiesc în cartierul Berceni),când o femeie şi un barbat s-au dat jos din maşină, şi au venit la noi să ne propună să îl votam pe... Ne-au spus că pentru fiecare vot fotografiat ne vor da 40 lei. Ne-au lăsat un nr de tel unde sa trimitem fotografiile si au plecat. Aceasta este ţara unde traim!?


2. ?La Liceul XENOPOL (şi probabil şi în alte secţii de votare) votanţii sunt întrebaţi dacă vor să voteze pentru referendum . Aceasta este o campanie de blocare a referendumului. Cetăţenilor trebuie să le fie înmânate toate buletinele şi este opţiunea fiecăruia dacă votează sau nu.Este o îngrădire a libertăţii de a vota.?

3. ?Nu mi se pare normal să văd bannerele online ale lui Băsescu despre referendum şi azi pe net. Chiar nu se sesizează nimeni ? Sau bannerele astea pot rula până spunem cu toţii DA ??
Martha

4.?În tot judeţul Iaşi, la toate secţiile de votare nu sunt observatori pentru că nu s-au virat banii în cont din partea ONG-ului .A fost o ţeapa.?

Un alt caz de fraudare a fost semnalat din judeţul Braşov. Una dinte persoanele care ne-au scris pe mail afirmă un bărbat caută persone care să mearagă în Braşov şi să voteze un anumit candidat contra sumei de 30 de ron.

Şi în Dâmbovita, la secţia de votare nr.283, din comuna Gura foii, preşedintele secţiei de votare este acuzat de unii alegători că a refuzat să numere buletinele de vot.

Multe nereguli şi în provincie. Primarul din Comuna Jilava, Adrian Mladin este acuzat că încearcă să mituiască votanţii cu câte 100 de lei pentru a vota un anumit candidat.

Dacă aveţi informaţii despre incidente petrecute la secţiile de votare, sau aţi sesizat nereguli, puteţi încărca imagini pe site-ul VideoNews sau le puteţi trimite pe adresa [email protected].

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri frauda presedinte
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close