Antena 3 CNN Actualitate Fraude la alegeri: Satu Mare, Dolj şi Bucureşti, în topul judeţelor cu cele mai multe amenzi

Fraude la alegeri: Satu Mare, Dolj şi Bucureşti, în topul judeţelor cu cele mai multe amenzi

Fraude la alegeri: Satu Mare, Dolj şi Bucureşti, în topul judeţelor cu cele mai multe amenzi
Sursa foto: Bucurestiul, printre judetele cu cele mai multe amenzi pentru fraudarea alegerilor
07 Dec 2009   •   17:08

Pe 6 decembrie 2009, în timpul alegerilor pentru prezidenţiale, au fost înregistrate la nivel naţional 194 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 191 de persoane şi au fost aplicate 269 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 208.870 lei, conform unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), remis către Antena3.ro.

Până astăzi au fost reţinute pentru 24 de ore două persoane, una în Săcele, judeţul Braşov, care a avut intenţia să voteze de mai multe ori şi una în Ştefăneşti, jud. Argeş, care a a oferit bunuri pentru a determina alegătorul să voteze ori să nu voteze un anumit candidat.

Tot conform informaţiilor MAI remise către Antena3.ro, cele mai multe infracţiuni au fost înregistrate în judeţele Dâmboviţa, respectiv un număr de 29 de astfel de fapte, Teleorman, cu 16 infracţiuni, Vrancea şi Galaţi, câte 12 abateri şi au de-a face cu oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase pentru a determina alegătoru să voteze ori să nu voteze un anumit candidat, precum şi cu intenţia votului multiplu.

Nu au fost înregistrate infracţiuni în judeţele Arad, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Ialomiţa, Sălaj şi Vâlcea, însă cele mai multe persoane cercetate sunt în judeţele Dâmboviţa, unde sunt 35 de persoane, Teleorman, cu un număr de 20 şi Galaţi, cu 12 persoane.

De asemenea, cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în judeţele Satu Mare, respectiv 46 de amenzi, Dolj, 21 şi în municipiul Bucureşti au fost înregistrate 18 astfel de sancţiuni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: frauda vot alegeri prezidentiale amenzi
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close