Antena 3 CNN Actualitate Fraude la examenul de Bacalaureat. La Mangalia, s-au găsit copii xerox cu subiecte rezolvate

Fraude la examenul de Bacalaureat. La Mangalia, s-au găsit copii xerox cu subiecte rezolvate

Fraude la examenul de Bacalaureat. La Mangalia, s-au găsit copii xerox cu subiecte rezolvate
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    05 Iul 2013   •   19:01

Procurorii bucureşteni nu sunt singurii care au anunţat fraude la examenul de Bacalaureat. La Sibiu, DNA a început urmărirea penală a preşedintelui Comisiei de Bacalaureat, pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor DNA, preşedintele Comisiei de Bacalaureat din Sibiu, Sorin Joantă, ar fi căzut de acord să primescă 2.200 de lei ca să intervină pe lângă profesorii care corectau lucrările de la Colegiul Tehnic "Independenţa" pentru ca Ştefan Stancă să primească notă de trecere la proba de limba română.

Şpaga ar fi fost intermediată de admnistratorul cantinei de la liceul respectiv. Procurorii au interceptat convorbirile în care elevul şi intermediarul şpăgii puneau la punct detaliile tranzacţiei.

Preşedintele comisiei de bacalaureat, care şi-ar fi dat acordul telefonic să facă intervenţia, este, în acelaşi timp, inspector şcolar, director de grădiniţă şi consilier la Arhiepiscopia Sibiului. Acum este cercetat penal pentru trafic de influenţă.

În urma scandalului, întreaga comisie de bacalaureat a fost schimbată. Elevul, preşedintele comisiei şi intermendiarul mitei sunt cercetaţi în libertate, dar nu au voie să părăsească localitatea timp de 30 de zile.

Suspiciuni de fraudă au mai apărut şi în alte oraşe din ţară. La Constanţa, poliţiştii au fost anunţaţi că s-au găsit bani într-un pachet de şerveţele. Pachetul era pus pe dulapul dintr-o sală de examen a liceului "George Călinescu".

La Mangalia, s-au găsit copii xerox cu subiecte rezolvate, ascunse într-o bancă.

În ambele cazuri, Poliţia a ridicat probele şi a deschis o anchetă.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close