Antena 3 CNN Actualitate "Frigul te doboară, nu mai rezist. E a treia iarnă când tremur în casă". Bucureştenii plătesc facturi mari, dar îngheaţă în locuinţe

"Frigul te doboară, nu mai rezist. E a treia iarnă când tremur în casă". Bucureştenii plătesc facturi mari, dar îngheaţă în locuinţe

Bucureştenii plătesc scump frigul din case. În timp ce mii de blocuri nu au căldură, locuitorii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire primesc facturi uriaşe. 

"Frigul te doboară, nu mai rezist. E a treia iarnă când tremur în casă". Bucureştenii plătesc facturi mari, dar îngheaţă în locuinţe
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    15 Feb 2023   •   08:40

Oamenii spun că au ajuns la capătul răbdării şi abia mai pot supravieţui în aceste condiţii. 

"Este a treia iarnă consecutivă de când eu tremur. Frigul şi singurătatea te doboară, te termină", spune o bătrână.

Din cauza avariilor la reţeaua de termoficare, peste 1500 de blocuri din Capitală au probleme cu apa caldă şi căldura. Aşa arată datele furnizate de către cei de la Termoenergetica. 

O haină în plus şi aeroterma par să fie soluţia salvatoare pentru cei mai mulţi dintre bucureşteni în această perioadă. 

Citeşte şi: Se schimbă facturile la energie electrică. Noile reguli pe care trebuie să le ştie românii

"Mă descurc destul de greu, chiar foarte greu, ca să supravieţuiesc, efectiv. Uitaţi, cu pătură, cu pulover de lână, cu pulover de mohair, cu aerotermă. 

Şi tremur, cinci zile tremur, cinci zile căldurică, nu căldură, aşa amorţită, iar cinci zile frig şi vă daţi seama când afară au fost -7 grade şi eu n-am avut pic de căldură cum a fost.

Mâinile îmi îngheaţă de nu mai pot, nici n-am pomenit în casă să-ţi îngheţe mâinile. Mi-e şi groază să mă gândesc, cred că nu mai rezist. Nu mai rezist. N-ai cum să rezişti", mai spune bucureşteanca.

Cu tot cu frigul din locuinte, bucureştenii au ajuns să plătească facturi uriaşe de la lună la lună. 

"De trei ani consecutiv am tremurat aceste ierni. De trei ani consecutiv. Pe decembrie am plătit 300 de lei, o persoană la o garsonieră", susţine femeia.

Iar reabilitarea reţelei de termoficare bate pasul pe loc. 

Deşi a promis că va înlocui 100 de kilometri de conductă pe an, anul trecut primăria condusă de Nicuşor Dan a schimbat doar 8 kilometri de reţea principală, iar în 2021, doar 20. 

În aceste condiţii, situaţia nu arată prea bine nici pentru iarna viitoare. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close