Antena 3 CNN Actualitate Frig ucigaş în Bucegi. Omul nu poate supravieţui decât un minut la o astfel de temperatură. Vezi prognoza meteo pe trei luni

Frig ucigaş în Bucegi. Omul nu poate supravieţui decât un minut la o astfel de temperatură. Vezi prognoza meteo pe trei luni

Frig ucigaş în Bucegi. Omul nu poate supravieţui decât un minut la o astfel de temperatură. Vezi prognoza meteo pe trei luni
Sursa foto: Foto: www.standeyo.com
30 Ian 2012   •   11:07
La staţia meteo situată la Vf. Omu, în Masivul Bucegi, la 2.504 metri altitudine, temperatura aerului este de -19°C.

Ieşită din comun este însă temperatura resimţită de corpul uman care, din cauza vântului care a suflat cu până la 144 km/h, a ajuns la impresionanta valoare de -88°C.

Experţii susţin că, la o asemenea temperatură, omul nu poate supravieţui mai mult de un minut.

La nivel naţional, şapte persoane au murit până acum din cauza frigului, Sute de oameni ai străzii au fost adăpostiţi în centrele special amenajate, pentru a nu avea aceeaşi soartă.

Situaţia va fi la fel de critică, cel puţin până pe 3 februarie, data la care va expira codul galben de ger.


PROGNOZA METEO PE TREI LUNI:


Ianuarie - Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate de normele climatologice in majoritatea zonelor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi normale in cea mai mare parte a regiunilor, iar local in vestul tarii, acestea pot fi peste normele climatologice lunare.

Februarie - Regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta valori apropiate de mediile multianuale lunare pe aproape intreg teritoriul, iar local in sud-estul, sudul si vestul tarii, temperaturile medii lunare pot fi mai ridicate decat in mod obisnuit. Sub aspect pluviometric, cantitatile medii lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia zonelor sud-estice si sudice unde local, acestea se pot situa sub mediile multianuale lunare.

Martie - Temperaturile medii lunare ale aerului vor inregistra valori apropiate de normele climatologice la scara intregii tari. Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta valori apropiate de mediile multianuale in majoritatea zonelor ţării.

VEZI CÂT DE FRIG E ÎN ORAŞUL TĂU

VEZI PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE





 


 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close