Antena 3 CNN Actualitate Frigul nu i-a ţinut pe români în casă. Sute de oameni au protestat în mai multe oraşe ale ţării

Frigul nu i-a ţinut pe români în casă. Sute de oameni au protestat în mai multe oraşe ale ţării

Frigul nu i-a ţinut pe români în casă. Sute de oameni au protestat în mai multe oraşe ale ţării
Sursa foto: Foto: Antena3
de O.P.    |    30 Ian 2012   •   06:02

Nici frigul nu i-a oprit pe protestatari pentru a 17 a zi consecutiv. Sute de oameni din mai multe oraşe ale tarii au iesit in strada si au scandat lozinci impotriva lui Traian Basescu si a Guvernului.  În Piaţa Universitaţii din Capitală 100 de oameni au indurat temperaturile scăzute şi au cerut demisia presedintelui.
Cei circa 30 de protestatari, majoritatea persoane în vârstă, s-au adunat, duminică, în jurul orei 14.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având un banner de mari dimensiuni pe care scria "Libertate, demnitate, respect, omenie, alegeri libere".

Aproximativ o sută de persoane, multe dintre ele vârstnice, s-au strâns, duminică seară, în Piaţa Mare din Sibiu, pe care au înconjurat-o de mai multe ori, înainte de a porni în marş pe mai multe străzi din oraş.

Demonstranţii cer, ca în fiecare seară de la debutul protestelor de stradă, demisia şefului statului şi a Guvernului, pensii, alocaţii şi salarii mai bune, dar şi un viitor optimist pentru tineri.

Deşi a fost foarte frig, temperatura aerului fiind de minus zece grade Celsius vrâncenii au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale şi au aprins lumânări în semn de protest faţă de "Guvernul anti-reformă care nu se vrea dus".


Oamenii au creat un "colţ al rugăciunii" în zăpadă, unde au aprins mai multe lumânări sperând că actualii guvernanţi vor înţelege că "poporul nu îi mai vrea" şi că îşi vor da demisia, situaţie ce ar permite organizarea alegerilor anticipate.


 

 


×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close