Antena 3 CNN Actualitate Fructe cu mucegai pentru copiii din Cluj. Nereguli grave la o firmă care distribuie mere în şcoli

Fructe cu mucegai pentru copiii din Cluj. Nereguli grave la o firmă care distribuie mere în şcoli

Fructe cu mucegai pentru copiii din Cluj. Nereguli grave la o firmă care distribuie mere în şcoli
Sursa foto: Foto: divislicious.blogspot.com
26 Mar 2013   •   18:11
Firma care distribuie mere elevilor din judeţul Cluj a primit o amendă de 20.000 de lei de la Protecţia Consumatorilor după ce în depozitele sale s-au găsit fructe cu mucegai şi urme de lovituri. O parte din fructele cu probleme a fost deja împărţită copiilor, în şcoli, înaintea controlului, precizează Mediafax.

"Au fost găsite în depozitele acestuia aproximativ 90.000 de mere, din care circa 6.000 de bucăţi erau într-o stare depreciată, cu pete de mucegai, urme de lovituri, aflându-se sub greutatea agreată prin caietul de sarcini la momentul licitaţiei. Pentru deficienţele constatate operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu 20.000 de lei, iar produsele cu neconformităţi au fost oprite definitiv de la distribuire", se arată într-un comunicat al Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CJPC Cluj, Ioana Katona, o cantitate nespecificată de mere cu neconformităţi a fost distribuită elevilor din judeţ, înainte de intervenţia comisarilor instituţiei.

Controlul CJPC Cluj a avut loc în perioada 11-22 martie, fiind verificate 34 de unităţi şcolare şi grădiniţe din judeţul Cluj, dar şi depozitul distribuitorului de mere.

În judeţul Cluj beneficiază de mere circa 48.000 de elevi din clasele I-VIII.







 

×
Subiecte în articol: mere protectia consumatorului
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close