Antena 3 CNN Actualitate FSLI îi transmite lui Băsescu: Sunteţi autorul moral al imoralităţii din învăţământul românesc

FSLI îi transmite lui Băsescu: Sunteţi autorul moral al imoralităţii din învăţământul românesc

FSLI îi transmite lui Băsescu: Sunteţi autorul moral al imoralităţii din învăţământul românesc
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    09 Iun 2013   •   18:38

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) îi transmite preşedintelui Traian Băsescu că este "autorul moral al imoralităţii din învăţământul românesc", după promulgarea unor legi şi reducerea cu 48% a veniturilor angajaţilor din educaţie.
   
Într-o scrisoare adresată şefului statului şi dată publicităţii, FSLI îi aminteşte preşedintelui că, în urmă cu doi ani, a promulgat o lege, asumată de guvernul de atunci, "care nu a reuşit decât să aducă o nebuloasă în educaţia din România".
   
"Vă reamintim că aţi promulgat şi o lege a salarizării (Legea nr. 221) în anul 2009, votată în unanimitate de Parlament şi care nu este aplicată nici astăzi, deşi toate instanţele judecătoreşti ne-au dat câştig de cauză. Şi ce ne doare cel mai mult, aţi redus cu 48 la sută veniturile celor din educaţie, venituri care nici acum nu au fost reîntregite", se arată în scrisoare, potrivit Mediafax.
   
Reprezentanţii FSLI mai arată că, fără o legislaţie corespunzătoare nu va fi atinsă niciodată performanţa pe care ei şi-o doresc, nefiind posibilă stimularea celor mai buni absolvenţi către meseria de dascăl.
   
"Cu siguranţă, însă politicienii, din lipsă de preocupări intelectuale valoroase, vor continua să facă fel de fel de declaraţii jignitoare la adresa educaţiei, uitând însă că ?peştele de la cap se strică?", se spune în încheiere.
   
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, vineri, la întâlnirea cu susţinătorii săi de pe Facebook, că sistemul de educaţie românesc este ineficient, corupt, lipsit de exigenţă, iar majoritatea dascălilor sunt foarte slab pregătiţi.

×
Subiecte în articol: FSLI educatie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close