Antena 3 CNN Actualitate Fumatul ar putea fi interzis în spaţiile publice închise, conform unei propuneri legislative

Fumatul ar putea fi interzis în spaţiile publice închise, conform unei propuneri legislative

Fumatul ar putea fi interzis în spaţiile publice închise, conform unei propuneri legislative
Sursa foto: Foto: mercatornet.com
24 Mai 2011   •   12:39

Potrivit unui proiect adoptat cu amendamente în Comisia de Sănătate a Senatului, fumatul ar putea fi interzis în spaţiile publice închise, cu excepţia penitenciarelor, iar pentru fumători ar putea fi instiuite baruri şi restaurante speciale, informează Mediafax.

Propunerea legislativă are un amendament care prevede ca fumatul să fie permis doar în spaţii publice închise de tipul barurilor, discotecilor, restaurantelor sau altor unităţi cu destinaţii similare care vor fi dedicate exclusiv fumătorilor şi au o suprafaţă maximă de 150 mp. Amendamentul interzice accesul tinerilor sub 18 ani în aceste unităţi.

Iniţiatoarea proiectului, Manuela Mitrea, deputat PSD, susţine că, pe lângă protejarea oamenilor de substanţele toxice din fumul de ţigară, acesta ar ajuta şi la prevenirea afectării nefumătorilor prin "fumatul la mâna a treia", noţiune care demonstrează că substanţele nocive rămân impregnate în covoare, draperii şi dăunează persoanelor nefumătoare care intră în contact cu ele.

Deputatul PSD susţine că proiectul are la bază prevederea constituţională care garantează dreptul la ocrotirea sănătăţii şi, potrivit Constituţiei, drepturile fumătorilor pot fi restrânse în condiţiile în care afectează drepturile nefumătorilor.

×
Subiecte în articol: baruri propunere legislativa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close