Antena 3 CNN Actualitate Cum funcționează clasele terminale în școlile din scenariul roșu. Precizări de ultim moment, transmise de Ministerul Educației

Cum funcționează clasele terminale în școlile din scenariul roșu. Precizări de ultim moment, transmise de Ministerul Educației

Ministerul Educației a clarificat, duminică, prevederile referitoare la funcționarea claselor terminale în școlile din scenariul roșu, dar și posibilitatea prezenței fizice în toate clasele, în toate școlile, indiferent de scenariu, cu excepția carantinei.

Cum funcționează clasele terminale în școlile din scenariul roșu. Precizări de ultim moment, transmise de Ministerul Educației
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    07 Mar 2021   •   20:10

Astfel, instituţia condusă de Sorin Cîmpeanu a emis duminică o instrucțiune care a fost transmisă tuturor inspectoratelor școlare și tuturor școlilor, pentru clarificarea aplicării prevederilor referitoare la funcționarea claselor terminale în școlile încadrate în scenariul roșu, precum și pentru clarificarea posibilității prezenței fizice în cadrul tuturor claselor, indiferent de scenariu.

Potrivit documentului, unitățile de învățământ au obligația asigurării accesului la educație pentru toți preșcolarii sau elevii în unitățile de învățământ preuniversitar cu respectarea tuturor normelor de protecție, conform scenariilor aplicabile fiecărei școli.

În cazul funcționării unității de învățământ în scenariul roșu, pentru elevii claselor 8, 12 și 13, precum și pentru elevii din clasele terminale din învățământul profesional și postliceal activitățile didactice se vor realiza cu prezența fizică a maxim 15 elevi pe clasă pentru gimnaziu sau clasa a 8-a și maxim 17 elevi pe clasă pentru clasele terminale din învățământul liceal, profesional și postliceal.

Actele normative nu impun restricții numerice pentru învățământul preșcolar și învățământul primar organizat în școli care funcționează în scenariul roșu.

Pentru elevii claselor a 8-a, a 12-a și a 13-a, precum și pentru elevii din clasele terminale din învățământul profesional și postliceal care nu participă fizic la cursuri, indiferent de motiv, unitatea de învățământ este obligată să asigure organizarea activităților de predare / învățare / evaluare online, iar elevii să participe la acestea. 

Prezența fizică în scopul participării la orele remediale este permisă în toate unitățile de învățământ care organizează cel puțin o grupă de învățământ remedial, pentru toți elevii care solicită acest lucru prin înscrierea în programul de ore remediale (din toate clasele și din toate școlile, indiferent de scenariul în care funcționează, cu excepția celor din localitățile carantinate).
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu şcoli
Parteneri
Cu cât crește, de fapt, salariul minim net de la 1 octombrie
x close