Antena 3 CNN Actualitate Funcționari orbiți de șpăgi uriașe, în porturile de la malul mării. Oficial: „La toate puncte vamale se percep şpăgi!”

Funcționari orbiți de șpăgi uriașe, în porturile de la malul mării. Oficial: „La toate puncte vamale se percep şpăgi!”

600 de mii de euro este suma care ajungea în fiecare an în conturile funcționarilor corupţi din porturile de la malul marii, susține un martor sub acoperire.

Funcționari orbiți de șpăgi uriașe, în porturile de la malul mării. Oficial: „La toate puncte vamale se percep şpăgi!”
Sursa foto: Foto captura Antena3
12 Feb 2020   •   11:07

În plină anchetă legată de scufundarea navei cu 14 mii de oi în Portul Midia, o investigaţie DNA scoate la lumina adevarata dimensiune a mitei plătite de transportatori funcţionarilor care avizează şi verifică navele.

In circuitul mitei erau implicaţi oameni din Direcţia Sanitar Veterinară, Biroul Vamal, Poliţia de Frontieră şi Căpitănia Portului.

Informatile nu sunt surprinzatoare pentru președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului care sustine ca aceasta practica este o obisnuinta in toate vămile din Romania.

”La toate puncte vamale se percep astfel de comisioane în ghilimele. Adică şpăgi! Este o practică la toate punctele vamale unde transportatorii găsiţi în neregulă îşi asigură deplasare în continuare prin diverse să le spunem aşa, atenţii, mici atenţii care de multe ori sunt foarte mare, date vameşilor”, spune Mircea Șerbănoiu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului din România.

×
Subiecte în articol: spaga functionari corupti portul Midia
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close