Antena 3 CNN Actualitate Funcţionarii publici, divizaţi: SNFP vrea grevă generală, SED LEX nu participă la acţiune (VIDEO)

Funcţionarii publici, divizaţi: SNFP vrea grevă generală, SED LEX nu participă la acţiune (VIDEO)

Funcţionarii publici, divizaţi: SNFP vrea grevă generală, SED LEX nu participă la acţiune (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Sep 2010   •   11:01

Funcţionarii publici vor intra în grevă generală pe termen nelimitat, la data de 27 septembrie, a anunţat Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) în cadrul unei conferinţe de presă. 34.000 de funcţionari publici din totalul de 141.000 vor intra în grevă. Conducerea SEX LEX a anunţat că nu va participa la acţiune. Printre revendicările funcţionarilor publici se numără revenirea la salarizarea avută înainte de aplicarea legii 118 şi stoparea disponibilizărilor.

?Ne cerem scuze faţă de contribuabili, dar nu avem alternativă. Ni se încalcă drepturile, aşa cum li s-au încălcat şi lor?, a declarat preşedintele SNFP. ?Noi nu mai participăm la mitinguri şi pichetări pentru că acest tip de protest nu a avut nici o valoare pentru guvernanţi?, a adăugat Sebastian Oprescu. Preşedintele SNFP le-a cerut şi celorlalţi lideri sindicali să se solidarizeze cu această grevă.

?Vom suspenda greva când vom obţine o protecţie juridică şi un nivel al salariului cum era înainte de legea 118 care a diminuat cu 25 % salariile? a precizat Oprescu pentru Antena 3. ?Solicitarea noastră este ca revenirea să fie de la 1 octombrie?, a adăugat preşedintele SNFP.

"Atât sănătatea, cât şi învăţământuli sunt domenii foarte importante, dar aceste două domenii nu pot fi eficiente decât dacă există o administraţie publică capabilă să atragă bani la bugetul de stat. Trebuie să fie o acţiune comună a tuturor organizaţiilor sindicale?, este de părere Sebastian Oprescu.

Sindicaliştii CNSLR-Frăţia au anunţat luni că vor ieşi în stradă la data de 22 septembrie. Peste 20.000 de oameni vor veni în Capitală pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de austeritatea Guvernului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: greva generala functionari publici
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close