Antena 3 CNN Actualitate Funcţionarii publici intră în grevă generală din 5 mai

Funcţionarii publici intră în grevă generală din 5 mai

Funcţionarii publici intră în grevă generală din 5 mai
28 Apr 2010   •   15:22

Funcţionarii publici vor intra în grevă generală, pe termen nelimitat, începând din 5 mai. Joi, aproximativ 500 de funcţionari vor picheta sediul Guvernului. Oamenii sunt nemulţumiţi de diminuarea veniturilor cu aproximativ 45%, odată cu intrarea în vigoare a legii unice de salarizare şi de ameninţarea cu disponibilizările.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Valer Suciu, a declarat, miercuri într-o conferinţă de presă, că Biroul Federal a hotărât în unanimitate organizarea pichetului de joi şi declanşarea grevei generale în 5 mai. Potrivit acestuia, Guvernul nu a respectat promisiunile făcute în februarie atunci când sindicaliştii au suspendat protestele.

"Guvernul încalcă legislaţia, nu respectă hotărârile judecătoreşti definitive, nu respectă actele specifice administraţiei publice locale, nu respecte acordurile şi contractele colective de muncă, iar acest lucru a dus la o diminuare a veniturilor cu 45% şi ne ameninţă şi cu disponibilizări", a spus Suciu, citat de Mediafax.

Din 5 mai, activitatea din primării, consilii judeţene şi direcţiile subordonate acestor două instituţii va înceta în toată ţara, sindicatele din FNSA organizând greva de avertisment în 2 februarie, a mai precizat Suciu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: greva generala functionari publici
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close