Antena 3 CNN Actualitate Funcţionarii publici intră în grevă. Negocierile dintre sindicalişti şi Guvern au eşuat

Funcţionarii publici intră în grevă. Negocierile dintre sindicalişti şi Guvern au eşuat

Funcţionarii publici intră în grevă. Negocierile dintre sindicalişti şi Guvern au eşuat
02 Oct 2008   •   15:29

De săptămâna viitoare, funcţionarii publici intră în grevă. Negocierile dintre sindicalişti şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian s-au încheiat fără rezultat, iar sindicaliştii nu au obţinut majorarea salarială cerută, de 50%, la fel ca cea a profesorilor.
Alianţa Sed Lex cerea încă de la începutul lunii septembrie o creştere salarială de cel puţin 50 la sută în 2009, pentru menţinerea puterii de cumpărare şi creşterea în termeni reali a salariilor bugetarilor, în caz contrar ameninţând cu declanşarea grevei generale începând din noiembrie, pentru a boicota organizarea alegerilor generale.
Ministrul Economiei Varujan Vosganian spune că salariile din domeniul bugetar trebuie să aibă o rezolvare de ansamblu, oricare modificare trebuie să aibă la bază patru principii:
- caracter unitar nediscriminatoriu
- creşterea diferenţiată a salariilor cu un procent mai mare pentru salariile mai mici
- includerea în salariu a sistemului de sporuri pentru a permite predictibilitatea bugetară şi pentru a înlătura orice formă de arbitrare
- corelarea creşterilor salariului mediu cu politica de consolidare fiscală.
Ministrul a mai precizat că majorările salariale trebuie făcute în mod egal pentru toţi angajaţii sectorului bugetar, pentru ca acele categorii care au fost defavorizate să nu apeleze la blocarea activităţii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close