Antena 3 CNN Actualitate Funcţionarii publici intră luni în grevă de avertisment

Funcţionarii publici intră luni în grevă de avertisment

Funcţionarii publici intră luni în grevă de avertisment
Sursa foto: Protest functionari
01 Mar 2009   •   10:16

25.000 de funcţionarii publici intră luni în grevă de avertisment, între 8.30 şi 10.30 dimineaţa. Oamenii sunt nemulţumiţi de prevederile ordonanţei de guvern ce vizează reducerea cheltuielilor prin eliminarea sporurilor salariale pentru toate categoriile de bugetari. Proiectul de act normativ mai are în vedere şi alte măsuri precum anularea premiilor pentru toate categoriile de personal dar şi neplata orelor suplimentare.
Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că negocierile purtate până acum cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor nu au ajuns la nici un rezultat şi ameninţă chiar cu greva generală, începând din 9 martie. Sindicaliştii au decis să intre în grevă de avertisment în urma negocierilor eşuate pe care le-au avut cu ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea.
Guvernul a propus reducerea cheltuielilor bugetare în acest an cu 1,62 miliarde lei prin neacordarea salariului de merit, eliminarea premiilor pentru toate categoriile de personal, neplata orelor suplimentare şi eliminarea a 18 sporuri şi indemnizaţii.
Antena 3

×
Subiecte în articol: greva de avertisment
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close