Antena 3 CNN Actualitate Funeraliile militarilor care au pierit la Tuzla au avut loc în mai multe localităţi din ţară (VIDEO)

Funeraliile militarilor care au pierit la Tuzla au avut loc în mai multe localităţi din ţară (VIDEO)

Funeraliile militarilor care au pierit la Tuzla au avut loc în mai multe localităţi din ţară (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Iul 2010   •   15:20

Unsprezece dintre militarii care au murit luni la Tuzla sunt înmormântaţi în cursul zilei de joi. Comandorul Nicolae Jianu, cea de-a douăsprezecea victimă a catastrofei aviatice, va fi înmormântat vineri.

Cortegiul funerar cu sicriele a trei dintre militarii morţi în accidentul aviatic de la Tuzla a ajuns la Arhiepiscopia Tomisului în jurul prânzului. Sicriele au fost aduse de la Centrul de Scafandri, unde fuseseră depuse după accident şi purtate de colegii lor de la Forţele Navale.

Slujba religioasă a fost oficiată de arhiepiscopul Tomisului, după care cortegiul funerar s-a deplasat la Cimitirul Central din Constanţa, unde militarii au fost înmormântaţi. La ceremonii au participat ministrul Apărării, Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin.

Funeralii similare au loc şi la Mangalia, unde au fost îngropate alte două victime ale tragediei aviatice.

Alţi şase militari care au murit luni vor fi înmormântaţi în mai multe localităţi din ţară, în timp ce trupul comandorului Nicolae Jianu va fi înhumat vineri, la Cimitirul Militar Ghencea din Bucureşti.



Antena 3

×
Subiecte în articol: tuzla victime militari înmormântare
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close