Antena 3 CNN Actualitate Funeriu a chemat sindicatele la dialog. Liderul FSLI: "Noi nu am primit nicio notificare" (VIDEO)

Funeriu a chemat sindicatele la dialog. Liderul FSLI: "Noi nu am primit nicio notificare" (VIDEO)

Funeriu a chemat sindicatele la dialog. Liderul FSLI: "Noi nu am primit nicio notificare" (VIDEO)
24 Mai 2010   •   11:46

Profesorii sunt hotărâţi să închidă şcolile din 31 mai. Pe ultima sută de metri, Ministerul Educaţiei a pregătit un nou set de măsuri şi a chemat sidicatele la dialog. Când şi unde, însă, nu ştiu nici măcar liderii sindicali.

"Noi nu am primit nicio notificare (...) Am vorbit şi cu ceilalţi reprezentanţi şi nu stiu nimic (...) Funeriu nu trebuia să procedeze aşa", a declarat la Antena 3 preşedintele FSLI, Aurel Cornea.

Cu toate acestea, reprezentanţii profesorilor nu renunţă la discuţii cu Ministerul Învăţământului.

"Vrem dialog, dar el nu va duce la nimic. Avem notificări din toata ţara pentru grevă. (...) Îl atenţionez pe Funeriu că oamenii nu mai acceptă compromisuri. Guvernul a mers mult prea departe", a mai spus Cornea.

Şi butetarii sunt pregătiţi de grevă. Potrivit liderului Sed Lex, Vasile Marica, în această perioadă este nevoie de mobilizare.

"Un guvern nu poate să mai meargă împotriva românilor", a spus Marica.

Federaţiile sindicale protestează faţă de planul de măsuri de austeritate gândit de guvern, care presupune reducerea salariilor şi a pensiilor.


Antena 3

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close