Antena 3 CNN Actualitate Funeriu: Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale în toate cele 1.419 de centre (VIDEO)

Funeriu: Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale în toate cele 1.419 de centre (VIDEO)

Funeriu: Bacalaureatul se va desfăşura în condiţii normale în toate cele 1.419 de centre (VIDEO)
Sursa foto: funeriu
30 Mai 2010   •   12:50

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, duminică, după videoconferinţa cu inspectorii generali şcolari, că proba C a examenului de bacalaureat, programată în intervalul 31 mai - 4 iunie, se va desfăşura în condiţii normale în toate cele 1.419 centre de examen.
"Principalul mesaj pe care vreau să-l transmit este acela că bacalaureatul se desfăşura în condiţii normale în cele 1.419 centre de exeamen. În urma videoconferinţei cu inspectorii generali şcolari, aceştia au raportat că toate dificultăţile din ultimele zile au fost rezolvate", a spus ministrul.
El a precizat că de luni, începând cu ora 9.00, va fi organizată o mini-videoconferinţă în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, unde va fi organizat un centru de comandă care va păstra permanent legătura cu toate inspectoratele şcolare.
Funeriu a cerut, de asemenea, inspectorilor generali şcolari să mulţumească personal profesorilor care au înţeles să pună interesul elevilor mai presus de orice şi să le permită acestora desfăşurarea bacalaureatului în condiţii normale.
Referitor la faptul că unii lideri sindicali au acuzat ministerul că ar face presiuni asupra profesorilor, Funeriu a susţinut că nu s-a făcut nici un fel de presiune asupra cadrelor didactice.
"Solicit tuturor cadrelor didactice care ar putea fi supuse sau puse în astfel de situaţii să anunţe imediat Ministerul Educaţiei", a precizat Funeriu.
El a spus că înţelege problemele cu care se confruntă dascălii şi că de aceea a căutat, în ultimele zile, soluţii pentru înlocuirea profesorilor implicaţi în bacalaureat şi care vor să participe la grevă.
"Toţi profesorii care doresc să participe la grevă au fost înlocuiţi astfel că ei pot să-şi exercite dreptul legal de participa la acest protest", a adăugat Funeriu.
La proba C a examenului de bacalaureat, respectiv cea de competenţe lingvistică într-o limbă de circulaţie internaţională, care se va desfăşura luni, au fost înscrişi peste 200.000 de candidaţi.
Potrivit MECTS, din cele aproape 3.000 de cadre didactice implicate în examenul de bacalaureat, 10% au anunţat că participă la grevă, acestea fiind înlocuite.
Inspectorul general şcolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a anunţat că şi în Capitală problemele au fost rezolvate, astfel că examenul de bacalaureat care începe luni se va defăşura în condiţii normale în toate cele 111 centre.
Sindicaliştii din educaţie intră în grevă generală din 31 mai, zi în care are loc proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină din cadrul examenului de bacalaureat.



Antena3.ro



×
Subiecte în articol: educatie profesori inspectori proba examen
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close