Antena 3 CNN Actualitate "Funeriu să trăiască dintr-o bursă studenţească!" Studenţii protestează faţă de legea educaţiei

"Funeriu să trăiască dintr-o bursă studenţească!" Studenţii protestează faţă de legea educaţiei

"Funeriu să trăiască dintr-o bursă studenţească!" Studenţii protestează faţă de legea educaţiei
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Mar 2011   •   10:21

“Funeriu să trăiască dintr-o bursă studenţească!” Asta scandează studenţii din Cluj care protestează faţă de legea educaţiei. Studenţii de la patru universităti clujene şi-au unit fortele în încercarea de a-şi redobândi drepturile.

Tinerii spun că noua lege a educaţiei le îngrădeşte dreptul de a-şi exprima părerea vizavi de deciziile care se iau la nivelul rectoratelor şi consiliilor administrative.Studenţii mai sunt nemulţumiţi şi că a fost redus bugetul alocat burselor de merit.

 


Astfel de proteste au avut loc şi în campusurile din Timişoara, Iaşi sau Bucureşti. Săptămâna viitoare studentii vor veni să-şi strige nemulţumirea în Capitală, în fata ministerului educatiei.

Tot ca o formă de protest studenţii clujeni i-au mai trimis ministrului Daniel Funeriu un pachet cu borcane de zacuscă, murături, salam, pufuleţi şi gumă de mestecat. Astfel, spun ei, ministrul va înţelege mai bine ce înseamnă să fi student în România.

  
 




×
Subiecte în articol: proteste studenti Legea Educaţiei
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close