Antena 3 CNN Actualitate Funeriu: Universităţile care nu fac faţă competiţiei se vor comasa sau vor dispărea

Funeriu: Universităţile care nu fac faţă competiţiei se vor comasa sau vor dispărea

Funeriu: Universităţile care nu fac faţă competiţiei se vor comasa sau vor dispărea
Sursa foto: Foto: INTACT Images
26 Mar 2011   •   15:06

Universităţile intră în competiţie. Vor fi clasificate după performanţă. Cele cu rezultate foarte bune vor primi mai mulţi bani, cele care nu fac faţă concurenţei riscă să fie comasate sau chiar să dispară. 

 
Legea Educaţiei împarte universităţile în trei tipuri. Cele axate pe educaţie, care vor avea doar programe de licenţă, universităţi cu licenţă şi master, iar cele mai bune vor avea şi doctorat, bazate pe cercetare avansată.
 
Această clasificare îi va ajuta pe studenţii să aleagă universitatea care li se potriveşte, în funcţie de performanţele obţinute.
 
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, spune că universiţăţile mai mici vor avea cel mult programe de licenţă. Iar dacă nu vor face faţă competiţiei se vor comasa sau chiar dispărea.
 
Rectorii spun că metodologia este bună, dar ar mai trebui  adăugate câteva lămuriri, ca să nu lase loc pentru interpretări.
 
Timp de 30 de zile noua metodologie de evaluare a universităţilor va fi în dezbatere publică. Clasificarea o va face de către Guvernul României împreună cu o autoritate de învăţământ străină.
 
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close